Telefon: 6225 4875 | Telefontid: Mandag - fredag 10:00 - 12:00

Fup: Bløde sko er altid sundt for dine fødder !!!

Sko og fodtøj bliver idag mere og mere blødt,  både i hælkappen og i mellemsålen. Mellemsålen er den sål der befinder sig imellem skoen og slidsålen.  Det at fodtøjet idag bliver blødere og blødere, er rigtig godt, når din fod er i balance. Din fods muskulatur får mulighed for at blive trænet ekstra meget, i forhold til normalt. Det der er problemet, er når din fod ikke er i balance, så vil den evt. lille fejlstilling du har, men som du aldrig har bemærket, blive forstærket og den vil pludselig begynde og påvirke din fod. Du vil måske begynde at få ondt, og jo mere aktiv du er, vil smerterne tiltage.

Fodleddet vil blive klemt sammen på ydersiden af din fod, og sener, ligameter og muskler på indersiden af din fod, vil blive overstrukket.

Vidste du at når du begynder at løbe, i forhold til at gå, 3 dobler du belastningen på din fod. Når du hopper og lander igen øges denne belastning yderligere, og smerterne vil tiltage.

Da din belastning ned igennem foden forskydes, når du belaster foden skævt, vil du trykke mere på den side af sålen, din fod kæntre til. Du vil derfor presse sålen mere sammen i den side af skoen, og du vil kæntre yderligere. Jo tykkere eller højere sålen er, jo mere kan du trykke den sammen, og des mere vil foden kæntre.

De helt afgørende faktorer, der påvirke sålerne er

  • Sålens fasthed
  • Din vægt
  • din aktivitet
  • skoens vridstabilitet

Du er altid velkommen til at kontakte Bandagist - Butikken, for råd og vejledning, og HUSK at bestille tid, hvis du kommer forbi, så har vi også afsat tid til dig. Vi glæder os til at se dig i Bandagist - Butikken.