Telefon: 6225 4875 | Telefontid: Mandag - fredag 10:00 - 12:00

SKO OG FODTØJ

Vi hjælper med at finde det helt rigtige fodtøj til dine fødder

Generelt

I dag er en sko ikke bare en sko. Der er langt større forskel på sko end tidligere. Grænsen mellem fritids sko og sports sko er samtidig blevet hvisket mere og mere ud. Der er derfor en række forhold at tage hensyn til, når du skal vælge det rigtige fodtøj.

Vi hjælper dig i mål, så du fremadrettet kan have en smertefri aktiv livsstil.

Dine sko skal primært vælges udfra din fods stilling. Er din fod i balance kan du vælge bløde og ustabile sko.

Står din fod skævt når du belaster den, er det vigtigt at vælger en sko der er stabil og fast i sålen.

Fritids sko og Sports sko

Fritids sko idag, bliver blødere og blødere og det virker som om stødarbsorption er det helt store mantra. Sko fabrikanterne kalder det for BOOST. Skoen kan være som en karklud, der kan vrides og krølles sammen, uden nogen form for stabilitet. Det virker jo som en rigtig god idé, fordi det bliver fodens muskler der skal sikrer foden stabilitet og balance. (se Fodens balance)

Desværre betyder det også for dig, der ikke har en fod i balance, at den ubalance du har i foden bliver forstærket og dermed øges ustabiliteten i din fod.

 

Alm. Sko - FF-Sko - Semi Ortopædiske sko - Håndsyede Sko

I Bandagist - Butikken kan du få råd og vejledning omkring valg af sko til præcis dine fødder. Dit valg af sko afhænger af om du skal bruge ekstra plads i skoens bredde og/eller højde, om skoen skal bruges til fodindlæg, om din fod er i balance, om du er meget aktiv, eller skoen er til almindelig brug. Husk endvidere at din vægt er afgørende ved valg af sko, da hele din vægt ender nede i skoene.

Følgende punkter er vigtige at have focus på når du købe sko.

  1. Skoens hælkappe
  2. Skoens sål og Vridstabilitet 
  3. Sålens fleksibilitet
  4. Skoens Lukning
  • VIDEO PÅ VEJ

Almindelige Sko:

Forhandles i alle sko butikker, visse tøj butikker, sport butikker, dagligvare butikker og via nethandel.

Almindelige sko er i dag bygget over en "normal" læst. Det er en læst hvor en stor del af befolkningens fødder passer til. Der er i dag stor variation i skoens hælkappe, der kan gå fra, at være ikke eksisterenede til at være meget fast og stabil. Det samme gælder for den almindelige sko´s såler og vridstabilitet.

Sko kan være ekstrem bløde og ustabile p.g.a. lavt Shore-tal, ( beskriver sålens densitet), og samtidig være gennemskåret på kryds og tværs, hvilket betyder du kan vride skoen som en karklud  -   og omvendt  kan Alm. sko være faste, hårde og ekstremt stabile.

Det samme gælder ved fodens afvikling, henover fodens grundled. Sålen kan være meget blød, hvilket øger trykket på dine grundled. Den kan også være hård og fast, hvilket omvendt aflaster dine grundled. Skoens lukning er vigtig, da den sikrer at skoen sidder fast på dine fødder, og at hælen bliver holdt på plads i dine sko.

Når skoen ikke sidder fast på dine fødder, er det dig der bruger ekstra energi på at fastholde skoen på foden. ofte ved at presse tæerne mod bunden af skoen, så vristen kommer op mod overlæderets underside, så foden ikke smutter op.

alm. Sko, under sko & fodtøj.

FF-Sko

Forhandles kun i special butikker, ofte men ikke altid, med speciel uddannede personale.     Læsten til en Fabriks Fremstillet sko er gjort lidt bredere ved fodens grundled, hvor foden er bredest. Læsten er højere i tåboksen, for at give bedre plads til evt. klostillede tæer. Hælkappen er fast og stabil, for at støtte foden optimalt. Sålen er altid vridstabil, for at sikrer fodens balance og Sålen er medium eller hård, men aldrig blød, for at aflaste fodens grundled, og sikrer fodens stabilitet.

Semi - Ortopædiske Sko

Forhandles kun hos Bandagister og Ortopædiske Håndskomagere. Skoene bestilles hjem efter individuel måltagning.                                                                 Skoen er opbygget på en læst som en FF-sko, men med mulighed for at bygge yderligere på, i bredde og højde, samt forstærke og ændre størrelse på hælkappe og sål. Endvidere er der mulighed for at forhøje skoen indvendig og udvendig ligesom udvendige kiler imellem sål og slidsål kan placeres på skoens indersider og yderside, alt efter behov. Ovenstående tilretninger kan kun gøres i begrænset omfang.

Ortopædiske Håndsyede Sko

Skoen forhandles kun hos Bandagister og Ortopædiske Håndskomagere.

Skoen bestilles/fremstilles kun udfra en individuel måltagning.    Læsten fremstilles individuelt, og det er kun fantasien og kundes fødder, der sætter grænser for, hvordan skoen bliver opbygget.

Om os

25 års erfaring fra branchen, heraf de sidst 10 år fra egen klinik, primært med fokus på fodindlæg. Vi har udført mere end 3600 scanninger/belastningsanalyser.

Adresse: Kystvej 2, Lundeborg, Hesselager, Fyn, Denmark

Telefon: 6225 4875

Email: jan@bandagist-butikken.dk

Vores ekspertise

I Bandagist - Butikken rådgiver vi dig gerne, i forbindelse med valg af de rigtige sko til dine fødder. Vi forhandler FF-Sko, Semi-ortopædiske Sko og Ortopædiske Håndsyede Fodtøj. Har du brug for vejledning i forbindelse med køb af helt almindelige sko, hjælper vi gerne, da det kan være afgørende og vælge de rigtige. Vi glæder os til at se dig i Bandagist -Butikken.

Find os

Kontakt os

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked