Telefon: 6225 4875 | Telefontid: Mandag - fredag 10:00 - 12:00

Generelt

Der findes mange forskellige typer fodindlæg. Standardindlæg der vælges udfra skostørrelse, halvfabrikerede indlæg der kan bygges videre på, og helt individuelle fodindlæg der fremstilles 100% efter fodens form.  Min erfaring er, at standardindlæg kun virker til helt enkle og specifikke problemstillinger.

Fodindlæg kan være rigide eller dynamiske. Et rigid fodindlæg kan ikke fjeder og vil derfor virke stift og hårdt. Et dynamisk fodindlæg er fleksibelt og følger fodens svang og forfod, hvor der sker én dynamik - bevægelse, alt efter om foden er belastet eller ubelastet.  Fodindlæg skal være dynamiske og følge fodens bevægelser, men skal samtidig sikre at foden ikke kommer ud i en fejlstilling.

Fodindlæg må ikke trykke eller genere, og hvis de gør det, er det ofte fordi de ikke passer til foden. Når du får et par fodindlæg fra Bandagist - Butikken, skal det føles nyt og anderledes, ellers er der jo ikke nogen forskel fra inden du fik fodindlæg, og vores indlæg GØR EN FORSKEL. Du kan godt blive øm efter de første dages brug, primært fordi fodindlæggene ændre på belastningen af dine muskler, sener og led.

fodindlaeg1

Hvorfor virker fodindlæg fra Bandagist - Butikken ?

  • Fodindlæggene korrigere evt. ubalance i foden, og aflaster dermed overbelastede sener og/eller muskler og/eller led.
  • Der bliver udført en fodscanning/belastningsanalyse af hver enkelt kunde.
  • Der bliver taget 100% individuelle mål af fødderne, i form af en gipsafstøbning.
  • Fodindlæggenes aflastende effekt bygger på ca. 3.600 belastningsanalyser af tidligere problemstillinger, eks. Achilles Tendinit, Runners Knee, Jumpers Knee, Shin splints osv.
  • De bliver fremstillet 100% manuelt og ikke mindst 100% individuelt.

Når skaden/smerten skyldes et fodrelateret problem, er sandsynligheden for at hjælpe også rigtig god. Det vigtigste parameter for succes, er derfor sammenhæng imellem skade/smerte og fodens stilling.

Her er 3600 scanninger en rigtig god database af information imellem Problem – Fodstilling – og Løsning. Endvidere anvender jeg selvfølgelig 25 års erfaring – og ikke mindst de sidste 10 års erfaring med mange daglige vurderinger af fødder og fodstillinger som basis for den enkelte klients/kundes succes med fodindlæg.

Idrætsudøvere har store belastninger på fødderne i forbindelse med løb, hop, sideværts bevægelser, acceleration samt yder påvirkninger til at stabilisere kroppen når man har fysisk kontakt med modstandere.

Eks, lander vi på den enkelte fod med op mod tre gange vores egen kropsvægt ved løb. En ubalance i fodstillingen ved sådanne påvirkninger kan medfører skader, og ved gentagende påvirkninger ses skader forplante sig i hele bevægeapparatet. Det kan medfører at man alt for tidligt, må foretage et karrierestop.

Alle topatleter burde have fodindlæg af ren forebyggende karakter, da belastningerne på foden er enorme i forbindelse med al idræt, og specielt topidræt.

indlaeg1
imbalance-vs-balance

Hvornår virker Bandagist - Butikkens fodindlæg?

For at opnå den ønskede effekt, er det nødvendigt at anvende en hel speciel metode, fra vurdering, måltagning til belastningsanalyse og fremstilling og udlevering af fodindlæggene.

Metoden er udviklet igennem de sidste 10 år og er i dag basis i alle fodindlæg, der udleveres fra Bandagist-Butikken.

Garantien for effekt bygger på Bandagist - Butikkens egne skøn, udfra mere end 10.000 par fodindlæg, og på baggrund af vores kunders tilbagemeldinger og genbestillinger af fodindlæg.

Jeg vil hellere sige til dig som klient/kunder at indlæg ikke er det rigtige, end sælge dig et par fodindlæg der ikke virker. Er jeg i tvivl, fortæller jeg dig det, og så kan du selv afgøre om du vil gøre forsøget.

Når der er en ustabilitet i foden, og denne bringes i balance, har individuelle fodindlæg fra Bandagist-Butikken rigtig god effekt mod bl.a. følgende diagnoser:

 

 

                             Diagnose Garanti for effekt
Skinnebensbetændelse            (Shin Splints)                 80%
Betændelse i Achillessenen      (Achilles Tendinit)                 95%
Tibialis Post. Syndrom              (Betændelse i Tib. Post. senen)               100%
Løberknæ                                  (Runners Knee)               100%
Springer knæ                             (Jumpers Knee)                 75%
Slidgigt i knæ                             (Knee Osteoarthrose)                 90%
Betændelse i hulfodssenen       (Plantar Facit)               100%
Smerter omkring hofteled          (Coxa Saltans Extern)               100%
Rygsmerter i lænden                 (Backpain)                 75%
Foden kæntrer indad                 (Hyperpronation)               100%
Nerveknude                               (Mortons Neurom)                 75%
Nedsunken forfod                      (Pes Planus Transversus)                 95%
Knyst ved storetå                       (Hallux Valgus)                 75%
Stiv storetå                                 (Hallux Rigidus)               100%

Den rigtige Sko til fodindlæg

Det er selvfølgelig vigtig at finde en sko, hvor der er plads til fodindlægget. Gå efter en sko, der i forvejen har en løs sål der kan tages op. Det nytter ikke at købe en sko der er et nr. større, da en øget længden på skoen ikke giver den samme forholdsmæssige øgning i volumen.

Jo mere stabile dine sko er, jo mere glæde vil du få af dine fodindlæg. Hælkappen skal være fast, og sålen skal være afpasset din vægt og aktivitet, mht. hvor hård eller blød den skal være. Er sålen blød, vil skoen give efter og indlægget vil ikke støtte foden optimalt. Er skoen ikke vridstabil, selvom sålen er fast vil skoen ikke stabilisere din fod. Omvendt nytter det heller ikke at skoen er vridstabil, men sålen er blød som smør. Det er indlysende, at jo mere vægt og aktivitet der kommer på skoen, des større krav stilles til sålens fasthed og skoens vridstabilitet.

  • VIDEO PÅ VEJ

Bandagist - Butikkens typer af fodindlæg

Vi har hovedesagligt 3 forskellige grundmodeller vi arbejder udfra, alt efter hvilket behov der skal opfyldes.

Hvad enten du er Diabetespatient eller Elite idrætsudøver er formålet med indlæg altid at fordele vægten mest mulig på dine fødder. Der kan være andre problemer der betyder at du skal aflastes forskellige steder, men derfor skal belastningen forsat fordeles bedst mulig på den øvrige del af foden.

Vi fremstiller et indlæg i helsål, d.v.s. det fylder dine sko helt ud. Så fremstiller vi samme model, men kun i 3/4 længde, det vil sige at det går frem til fodens grundled. Den 3 og sidste grundmodel er også et 3/4 indlæg der kan bruges i lidt pænere sko, men som fylder lidt mindre end de 2 øvrige.

Der kan være forskellige forhold, der gør at dine indlæg ser anderledes ud, end nævnt ovenfor, men det skyldtes at vi prioritere funktion og komfort før design og udseende.

 

Bandagist - Butikken anvender følgende materialer til fodindlæg

Jeg anvender primært E.V.A. (Ethylen-Venyl Acetat) der er et fastpresset elastomer produkt, der fremstilles i forskellige varianter.

Hvor hård eller blød indlægssålen er, afhænger af materialets shore tal, der er et udtryk for densiteten/tætheden i materialet. Et højt Shore tal eksempelvis 55 giver en hård sål og omvendt er 10 en meget blød sål. Det er også muligt at fremstille kombinationer, hvor sålen består af forskellige lag, med forskellige shore tal.

Vi anvender også forskellige stødabsorberende materiale, hvor tryk og stor belastning skal udgåes på specifikke områder.

For at du kan holde dine indlæg i en nogenlunde, kommer vi som udgangspunkt ikke en dæksål på. Du har derfor mulighed for at friske dine fodindlæg op med vand og sæbe.

Materialer-v1

Om os

25 års erfaring fra branchen, heraf de sidst 10 år fra egen klinik, primært med fokus på fodindlæg. Vi har udført mere end 3600 scanninger/belastningsanalyser.

Adresse: Kystvej 2, Lundeborg, Hesselager, Fyn, Denmark

Telefon: 6225 4875

Email: jan@bandagist-butikken.dk

Vores ekspertise

Vi servicerer i dag rigtig mange topatleter, men har også mange motionister. Den største grupper er dog helt almindelig mennesker, der har en ubalance i foden.

Ofte får skadede spillere rigtig kompetent behandling af læger, fysioterapeuter, kiropraktikere m. m., behandlingen har ofte en rigtig god effekt efter kortere eller længere tid.

Find os

Kontakt os

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked